پرینترهای لیزری چگونه کار میکنند؟ روش کارکرد پرینتر

پرینترهای لیزری چگونه کار میکنند؟ روش کارکرد پرینتر
حتماً تا به حال از پرينترهاي ليزري استفاده نموده ايد. و یا یک پرینتر لیزری یا جوهر افشان در منزل یا محل کار دارید.

حتماً تا به حال از پرينترهاي ليزري استفاده نموده ايد. اين پرينترها از سرعت بالا و کيفيت فوق العاده اي در چاپ تصاوير برخوردار مي باشند. و هزینه قابل قبولی برای هر برگ پرینت برای کاربر آن را دارند. در اين متن مي خواهيم شما را با نحوه عملکرد اين پرينترها بیشتر آشنا کنيم.

                                                                                                   

به شکل بالا دقت کنيد. نقطه 1 کاغذ و نقطه 2 تونر آميخته شده با سطح کاغذ را نشان مي دهد. شکل بالا در حقيقت يک حرف S مي باشد که توسط تونر (که يک سري رنگ دانه شبيه پودر مي باشد) بر روي سطح کاغذ حک شده. پرينتر ليزري اين پودر(رنگ دانه ها و پلاستیک خرد شده) را با استفاده از حرارت و فشار به خورد کاغذ مي دهد. در اين روش، ذرات تونر ذوب شده و سپس با فشار بر روي کاغذ حک مي شوند و به خورد خلل و فرج موجود بر روي سطح کاغذ مي روند.

      

تونر:

تونر در حقيقت نوعي رنگ دانه خشک مي باشد که پرينترهاي ليزري به جاي جوهرهاي مايع از آن براي چاپ بر روي کاغذ استفاده مي کنند. اين پودر بسيار نرم از دانه هاي بسيار ريز پلاستيک ساخته مي شود که دانه هاي رنگي نيز به آن ها چسبيده باشد. و برای سلامتی افراد(کسانی که شارژ و یا تعمیر کارها) ضرر دارد که حتما قبل از تعمیر یا شارژ حتما باید ماسک استفاده شود. ولی در هنگام چاپ برای کاربر هیچ خطری نداردوپ.
                                                                                                     
درون يک پرينتر ليزري، تونر که بار منفي دارد ابتدا توسط غلطک پرينتر که بار مثبت دارد جذب مي شود. اين تونر سپس جذب کاغذ مي شود زيرا بار مثبت کاغذ بسيار شديدتر از غلطک مي باشد. اين تونر پس از جذب شدن به کاغذ بوسيله غلطک هايي فشرده داغ مي شود و لذا ذوب شده و به خورد کاغذ مي رود. پرينترهاي رنگي ليزري از چهار رنگ تونر براي توليد تمامي رنگ ها استفاده مي کنند. اين چهار رنگ اصلي عبارتند از آبي، قرمز، زرد و سياه (CMYK).
                                                                                                         
 شکل زير اجزاء يک پرينتر ليزري که هنگام کار از انها استفاده میشود را نشان مي دهد:
                                                                                                              
نقاط نشان داده شده در شکل فوق عبارتند از:
1- کامپيوتر تصوير صفحه مورد نظر را به پرينتر مي فرستد.
2- کاغذ از مخزن کاغذ به سمت غلطک ها هدايت مي شود.
3- لامپ لوله اي مخصوص، به کاغذ در حال عبور بار مثبت مي دهد.
4- ليزر با توجه به دستورات رسيده از پردازنده پرينتر خاموش و روشن مي گردد.
5- آينه دوار نور ليزر را به سوي درام (غلطک) منحرف مي کند.
6- با چرخيدن درام، ليزر تصوير صفحه را خط به خط بر روي آن نقاشي مي کند و اين امر باعث مي شود که نقاطي از درام که به آن ها نور رسيده، بار مثبت به خود بگيرند.
7- تونر که بار منفي دارد بوسيله درام که بار مثبت دارد جذب مي گردد.
8- تونر جذب شده و نقاشي شده بر روي درام، کم کم به کاغذ در حال عبور جذب مي شود زيرا بار مثبت کاغذ از تونر به مراتب بيشتر است.
9- غلطک ها با فشار و حرارت تونر را به خورد کاغذ مي دهند.
10- کاغذ در حالي که هنوز در اثر پرس شدن غلطک ها داغ است از پرينتر خارج مي شود.
 
اولين پرينتر ليزري دنيا توسط شرکت زيراکس ساخته شد.
اين پرينتر بسيار گران قيمت بود ولي در سال 1984 اولين پرينترهاي ليزري که مخصوص استفاده شخصي بودند به بازار عرضه شدند. امروزه پرينترها انواع مختلفي دارند. يکي از انواع بسيار رايج پرينترها براي مصارف خانگي، پرينترهاي جوهرافشان مي باشند که از کيفيت مناسب و قيمت کمي برخوردارند. ولی هزینه مناسب هنگام خرید با قیمت خرید کارتریج های جوهر بعداز تمام شدن جوهر شما تفاوت دارد و شاید شما را قافلگیر کند. چونکه قیمت کارتریج جوهر این دستگاه ها تقریبا در بیشتر مدلها حداقل یک سوم خود دستگاه میباشد و شاید بیشتر.
بخاطر همین قیمت پرینت بالاست که بیشتر مصرف کننده های خانگی هم به سمت پرینترهای لیزری سیاه رفته چون شارژ خیلی بهتر روی این دستگاه ها جواب میدهد و با یک بار شارژ تقریبا بیش از 1500 برگ برای شما چاپ میزند.
              
امیدواریم که این مطالب بتواند کمک بیشتری در انتخاب یک دستگاه به برای استفاده منازل و یا محل کار کند.